Bewustzijn Cursussen

Deze 3 daagse Bewustzijn cursus is verdeeld over enige tijd, opdat je tussendoor steeds weer rustig de tijd hebt om met alle geleerde stof aan de slag te gaan.

Deze cursus is een zeer vernieuwende cursus die tot stand is gekomen in samenwerking met mijn Spirithelpers. Het zal je helpen om meer vanuit het bewustzijn te zijn en ook anderen daarbij te kunnen helpen.

Wat houdt het in?

Drie dagen heerlijk bezig zijn met energie. Op de meest directe manier; vanuit onze eigen grootste kracht; onze eigen ziel. We werken niet meer vanuit de oude energie, maar vanuit de allernieuwste principes, doorgeven aan mij door de spirit wereld. We zijn op een moment in tijd gekomen, dat we meer kunnen loslaten en ook veel sneller en gemakkelijker kunnen loslaten. Het mag er gewoon allemaal vanaf. Om meer en meer vrij te worden van alle ladingen die op ons zijn gekomen. Om te gaan naar "Liefde Zijn, Liefde Leven". We hoeven niet eens meer te weten of te begrijpen waar alle blokkades over gaan, waar ze mee te maken hebben, of waar ze vandaan komen. We kunnen ze simpelweg loslaten….. We halen alles er af in alle richtingen van tijd, ruimte en energie. Zonder ingewikkelde methodes, of technieken heel gemakkelijk, super krachtig en ongelofelijk snel alles van je systeem afhalen. Jezelf er tussenuit halen opdat het kan gaan stromen en dingen in beweging kunnen komen. Jij in je licht kunt gaan staan.

 

Hoe heet het?

  1. Healen vanuit Bewustzijn; alle klachten van ons systeem afhalen, in alle richtingen van tijd, ruimte en energie
  2. Lichter vanuit Bewustzijn; op weg naar ontwaken en verlichting kunnen we ons licht al laten stralen
  3. Manifesteren vanuit Bewustzijn; we gaan neerzetten wat onze ziel wenst, niet meer vanuit wilskracht maar vanuit het gemak en de flow van onze ziel.

Tijdens deze cursus leer ik je alles over het bewustzijn, en over hoe we vanuit het bewustzijn de dingen zo heel anders benaderen dan vanuit ons mensstuk. Daarbij gaat het bij deze cursus er steeds weer om om het zelf te ervaren. Ook middels de heerlijke geleide meditaties, kun je ervaren, dat je direct teruggeleid wordt naar alleen maar hoeven te Zijn… Vanuit het oneindige licht van ons Zijn, kunnen we alles healen, loslaten en manifesteren.

Wanneer:

Er zijn op dit moment geen nieuwe bewustzijnscursussen gepland.

          inloop 09.45, begint 10.00, eindigt 17.00 uur   de 3e dag bewustzijncursus

Kost € 155,- per deel, voor eerste keer studenten, inclusief Lunch, thee, water, tussendoortjes. Voor herhalers € 75,-

Je kunt contant betalen bij binnenkomst of het van te voren overmaken naar rekeningnummer: NL37 INGB 0005 2103 88 tnv Hr EAA Henkes, Mw MG Henkes-Tenniglo te Abbekerk.

Na afloop kun je mijn tweede boek kopen: Het laten ontstaan vanuit Flow. Spelen met bewustzijn. Dat gaat over alle stof van de bewustzijncursussen.

Je kunt beginnen met deel 1., en van daaruit verder kijken of je door wilt gaan. Voor elk volgend deel dienen de voorgaande delen gevolgd te zijn, anders mis je de aansluiting. Als alle delen gevolgd zijn kun je ook deelnemen aan het bewustzijnsweeked.  Klik hier voor meer informatie over het bewustzijnweekend

 

Waar:

Abbekerk (vlakbij Hoorn)

Kerkelandshoek 10 in Abbekerk

Mocht je verlaat zijn, bel me dan even op telefoonnummer: 0646274166

Graag per mail aanmeldenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steeds weer staat het getal 5 centraal in deze cursus. Het getal 5 staat voor Transformatie, transmutatie, verandering en alchemie. Omdat er door deze cursus zoveel in beweging zal komen is het een zeer transformerende cursus. Door deze cursus zullen er in je leven veranderingen ten goede gaan plaatsvinden, die vrijheid en nieuwe uitzichten geven. Dat zorgt voor innerlijke groei, ontwikkeling en beweging.

 

Wil je na deze cursus nog meer leren over het bewustzijn? 

Doe dan mee met het 2 daagse Bewustzijnweekend in Abbekerk, en/of ga dan mee met de 5 daagse Bewustzijn Retraite op Ibiza!!! (2-9 juni 2022! volgend jaar) Daarna zul je nog veel meer in contact kunnen zijn met je Ware Zelf! (er gaan maar 7 mensen mee, dus als je erbij wilt zijn, meld je dan nu al aan)

Om je aan te melden stuur je even 'n mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook in de agenda kun je zien wanneer er nog meer Bewustzijns groei mogelijkheden zijn zoals, Bewustzijnweekenden of Bewustzijnretraites.

 

Lees onder het plaatje een aantal reacties van cursisten over deze 3 daagse Bewustzijncursus.

 

 

Quote

“Wie we zien zijn we niet, wie we zijn zien we niet.”

Maria Henkes

boeddhisme

 

Gezondheid: Natuurlijk zullen we ons houden aan de voorgeschreven adviezen, om voor onszelf en voor elkaar te zorgen.
Daarbij geldt vooral: blijf thuis als jij of één van je huisgenoten één van de volgende symptomen heeft:
verkouden, niezen (ook door hooikoorts), hoesten (ook door andere oorzaken), keelpijn, benauwdheid, koorts.
Je kunt dan gewoon kosteloos afzeggen en als je wilt in een volgende groep mee instromen.

 

Goedemorgen Maria,

Voor mij was de cursus een ontdekkingsreis door diverse lagen in het bewustzijn. Veel praktische oefeningen en to-the-point feedback van Maria en van medecursisten. De cursus grijpt diep aan en is voor mij een life changer doordat ik mijn passie mocht ontdekken.

Lieve groet,  Louise

---------------

Goedendag Lieve Maria,

Dank je wel voor de mail en de zeer uitgebreide syllabus. Heerlijk om weer te ontvangen. 

Het is eigenlijk niet te omschrijven wat de cursus voor mij betekent heeft. Er is zoveel meer veranderd in mijn gevoel dan dat ik op papier kan zetten. Toch ga ik het proberen. 

Ik heb duidelijk het verschil geleerd tussen het denken en de stilte. Tevens ben ik mij bewust geworden van mijn (onophoudelijke) denkpatroon en de verslaving hieraan. De stilte geeft me zoveel meer aan tijd, ruimte, creativiteit en liefde. Ik ben nog steeds verwonderd dat dit in drie lessen heeft kunnen gebeuren. Mijn kijk op het leven, situaties, etc. is veranderd en daardoor is ook mijn omgeving veranderd. Dit geeft weer nieuwe inzichten, kansen en mogelijkheden. Waarbij soms oude belemmeringen overwonnen moeten worden. De bewustwording van de 'oude groeven' met deze oude belemmeringen, gedachten en overtuigingen is soms een dingetje. Het is een grote bevrijding als ik de 'oude groef' verlaten heb en de dingen gewoon kan laten Zijn. Met dank aan alle bij jouw gevolgde lessen.

Maria, als docent en als mens, ben je niet als anderen. Je bent uniek in je doen en laten. Je geeft fantastisch les, waarbij de inzichten van de 'leerlingen' gezien, besproken en meegenomen worden als een waardevolle aanvulling. Je hebt de specialisatie om iedereen bijzonder te laten voelen. Je bent een heel mooi, lief mens.

Met dankbare warme groet🙏, 

Liefs, Helena  😘

-------------------------------

Hai Maria,

Dank je wel voor het sturen van de syllabus.

Ik vond het een eer om deel te nemen aan de try-out groep en het vertrouwen dat je ons als groep gaf.

De cursussen hebbben mij meer bewustZIJN gegeven.

Vanuit welk stuk kijk ik naar de informatie die vrijkomt.

Vanuit het mensZijn bouw ik er vaak lading op, vanuit de ziel kan ik

veel beter accepteren dat het Is, zonder lading erop.

Voor mij maakt het, het mensZijn makkelijker, omdat ik steeds meer

vanuit het bewustZijn kijk, voel en ervaar.

Het maakt alles zoveel makkelijker, rustiger, ruimer en er kan zoveel meer

geheeld worden. Alle oude ladingen gaan er steeds meer af.

Ik hoef steeds minder te doen, ik mag (er) steeds meer ZIJN.

Deze cursus is een enorme aanwinst, het is de verbindende schakel tussen 

alle cursussen en opleidingen die ik gedaan heb. 

Deze verbindende schakel is cruciaal om onszelf te evolueren naar het

volgende niveau in ons bewustwordingsproces van vergeestelijking.

Naar leven als mens op aarde met een sterke binding met onze ziel.

Het IS!!

Dank je wel, bijzondere Maria voor alle informatie, ervaringen en kennis

die je met ons hebt willen delen!!

Veel liefs,

Ria

-----------------------------------

Een hele goede morgen lieve Maria,

Ik ga je toch effe mailen......Ik geniet nog steeds zo na van onze prachtige cursusdagen, op een hele fijne vreugdevolle manier. De IET was voor mij het loskomen van zwaarte, maar deze cursus brengt mij zoveel vreugde en blijdschap. Ondanks dat ik je eerder hierover heb horen praten, is het op deze manier door jou en samen met deze mensen heel krachtig. Het is zo fijn dat het zo direct is, zo in lijn met dat alles “sneller, makkelijker” mag. Dat we het niet meer allemaal hoeven te weten maar het gewoon mogen laten gebeuren. Alles was  zo raak, en  het resoneert nog enorm na. Niet alleen bij mij, maar in mijn gezin en in m'n huis. Ik heb staan dansen, staan knuffelen en maak grapjes. Het heeft zo te maken met ons eigen licht, ons menszijn. Ik voel me ergens heel erg gezien.

Ik vind het mooiste dat het uitgaat van ons eigen licht. Het bekrachtigt onszelf, vol vertrouwen en liefde, en zorgt daarmee voor healing naar de ander. Het raakt zo ons wezen en dat we het al zijn en niet meer hoeven te worden. Het raakt me enorm. 

Het zijn woorden, maar ik vind het oprecht zo gaaf wat er allemaal mocht gebeuren en hoe jij de cursus vorm hebt gegeven; voelt heel goed.

Ik hoop zo dat je zelf ook nageniet. Want ik vind het mooi te zien hoe dit is ontwikkeld bij jou; dat geeft ook vertrouwen voor mij hoe zoiets zo maar kan ontstaan vanuit het “niets”, vertrouwen in overgave, geen lading geven, luisteren, zelfzorg, het doen, kwetsbaar mogen zijn, authentiek en ga zo maar door. Voor mij is dit waar het om gaat, om het niet meer te hoeven weten maar het te mogen ervaren en te zijn. Dus oprecht dankjewel. Vind 't gewoon heel gaaf!

Lieve groet,

Margo

-------------------

Dag lieve Maria

Wat heeft de cursus met mij gedaan… mmm… goede vraag. Allereerst sloot de cursus heel mooi aan op het bewustzijnproces waar ik al in zat en gaf direct meer verdieping. Heerlijk om gewoon vanuit de verbinding te werken en geen nieuwe methode te hoeven leren… Ease & Joy, daar houd ik van. De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer rust en ruimte ervaar in mijn hele zijn. Mijn hoofd is veel rustiger, minder oordelen en gedachtes. Ook kan ik steeds makkelijker in toelating zijn van anderen, ervaar ik de ander als liefde en ben ik me gewaar van hun angsten en onvermogen (vaak geuit als boosheid en oordeel). Dit geeft niet alleen zoveel meer rust in het contact met anderen, maar zorgt er ook voor dat de ander meer zichzelf kan zijn en kan verzachten. Zo bijzonder.

Ik vind het heerlijk om steeds vaker en met meer gemak in het bewustzijn te zakken en ik bemerk dat ik het gevoel van alleen maar hoeven zijn, steeds meer ga belichamen. Het is mijn nieuwe realiteit aan het worden.. hoe cool is dat!

Ik vond het trouwens heel fijn om de cursus met een klein groepje te doen en bij jou thuis … erg fijne energie. Ik hoop dat je nog heel veel mensen mag inspireren met deze mooie cursus, zodat we met elkaar het bewustzijn kunnen vergroten op deze planeet :-D

Zonnige groet,

van Alexandra