Op donderdag 10 juni 2021 geef ik dag 3 van de Bewustzijn Cursussen in Abbekerk

Op donderdagmiddag 17 juni 2021 begeleid ik een Ga je mee in je grootsheid staan middag!we laten het licht schijnen op alle illusies en ladingen die ons daarbij in de weg staan. 

Op  woensdagavond 23 juni 2021  geven we weer een groepshealing op afstandElke keer weer deze bijzondere healingen op afstand van boven mogen ontvangen, kan je prachtig ondersteunen in deze tijd, om de ontwikkelingen door te maken die jij juist nu mag doormaken.

Op zaterdagmiddag 26 juni 2021 geef ik een Inspirerende middag over de 5e dimensie en de rol van onze kinderen daarbij in Blokker bij Hoorn, samen met Denise Huibers.

Op 2 juni - 9 juni 2022(!) volgend jaar de bewustzijn week op Ibiza. Dit is de meest uitgebreide Master Class die je bij mij kunt volgen. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.

  •  Meer informatie over het groepswerk wat ik doe, zie de agenda

 

Wat is Satsang

Een kleinschalig samenzijn om te herinneren wie je werkelijk bent; die prachtige stralende lichte ziel,

Tijdens Satsang leer je hoe we nog meer vanuit onze ziel kunnen gaan leven.

Wordt helder voor je welke illusies van het mens-zijn ons daarbij allemaal nog dwarszitten.

Schijn ik het licht op de thema's die ons er van weerhouden om te gaan doen wat we werkelijk willen doen.

Krijg je heel veel inzichten hoe we daar vanuit Bewust Zijn anders mee om kunnen gaan.

Het woord Satsang komt uit het Sanskriet. Sat staat voor Waarheid. Sang staat voor Samenzijn. Je zou dus kunnen zeggen, Satsang is een samenzijn in waarheid. Tijdens dit samenzijn zul je veel leren over de ziel, ookwel het bewustzijn genoemd, en hoe we daar weer naar terug kunnen gaan. Ik laat je ook ervaren hoe het is om in je Zijn, BewustZijn, Spirit, Ziel te zitten. Als je gefocust bent op je Ziel, dan merk je meestal als eerste het enorme gevoel van vrede op. Een ongelofelijk gevoel van vrede, als alles mag Zijn zoals het is, een ongelofelijk gevoel van kalmte, van rust, van alles is zoals het is. En dan merk je ook de stilte op, een heerlijke ongekende stilte, omdat het een stilte is waarbij ook de mentale ruis van al je gedachten weggevallen is.

Zo zittend in je Ware Zelf, help ik je om te gaan kijken naar je eigen beperkende overtuigingen die blokkades bij jezelf gecreëerd hebben, die je tegenhouden. Dit noemen we zelfonderzoek bij Satsang. Het is een directe weg waarbij blokkades geheald worden zonder specifieke technieken, methodes of trucjes.

Monnik in stad

 

Tijdens Satsang kun je vragen stellen,

over onderwerpen waar jij tegen aan loopt in het leven, en dan zal ik je wegwijs maken hoe je daar vanuit je Zijn, je BewustZijn, je Spirit, je Ziel naar kunt kijken en mee om kunt gaan. De dingen waar we mee aan het stoeien zijn, zorgen voor verkrampingen in ons, en door te zien hoe onze Ziel hier mee omgaat en dit benadert zullen die verkrampingen verdwijnen.

Je kunt ook luisteren naar de vragen en antwoorden van andere mensen, je ziet bij zo'n samenZijn altijd dat de dezelfde thema's door de spiritwereld bij elkaar zijn gebracht. 

Satsang is niet alleen het praten over

BewustZijn, Ziel, Spirit, Hogere Zelf of hoe je het ook maar wilt noemen... Het gaat er vooral om het te ervaren! Door mijn energie, de geleide meditaties en het zitten in de stilte zul je het ook echt zelf ervaren. Want juist door het te ervaren merk je hoe dichtbij het is, hoe vredig en licht het is, hoe heerlijk om even in die stilte te zitten, hoe simpel het is, dat iedereen dat kan, of liever gezegd dat iedereen dat allang ìs!

Satsang is elke keer weer anders. Sowieso laat ik me elke keer door de spirits leiden waar over gesproken mag worden. Daar komt nog bij dat het onderwerp Bewustzijn behoorlijk veel omvattend is, en zo komt er elke keer weer een ander stukje aan bod. Ook is het elke keer anders omdat mensen tijdens Satsang steeds weer andere vragen stellen. Er zit bij Satsang geen vaste groep mensen, het zijn geen mensen die elkaar allemaal al kennen. Er zijn ook mensen die naar Satsang komen om even met gelijkgestemden onder elkaar te kunnen zijn, om samen even in de energie te kunnen zitten, om samen even te kunnen delen en te kunnen lachen.

Je kunt zo vaak naar Satsang komen als je wilt, je Bewustzijn heeft deze voeding nodig. We kunnen alle inzichten en ervaringen nou eenmaal niet in één keer laten binnenkomen en bezinken. Het heeft herhaling nodig. Het heeft regelmatig weer een kwartje nodig. Het heeft het steeds weer naar binnen gaan nodig, het heeft zelfonderzoek nodig, en het heeft het steeds weer ervaren nodig, om zo steeds vaker en steeds langer vanuit je Ziel te kunnen Zijn. 

Satsang gaat eigenlijk over de meest essentiële vraag die er bestaat:

“Wie ben ik? Wie ben ik nou echt?” en toch zijn er maar weinig mensen die zichzelf die vraag echt stellen: “Wie ben ik? Wie ben ik nou ècht? Tot in de essentie...’ 

 Quote

“Wijsheid zegt me dat ik Niets ben.

 Liefde zegt me dat ik Alles ben. 

 Tussen die twee stroomt mijn leven.”                

  Nisargadatta Maharaj

Het is een bijzondere tijd. Er vindt een groot ontwaken plaats. Steeds meer mensen herinneren zich wie en wat ze eigenlijk Zijn. En dat herinneren is iets waar ik je bij kan helpen. 

Zonder technieken, zonder methodes, zonder trucjes, zonder religie. Gewoon door zelf-ontdekken, door naar binnen te gaan kijken en te ervaren wie je werkelijk bent.

In het BewustZijn is alles zoals het is. Het BewustZijn is zich alleen bewust van alles zoals het is, zonder er enig oordeel over te hebben. Het i s zoals het is. Alles is, en daardoor ontstaat er ruimte, openheid, space. In al die ruimte is geen woord, het is woordloos. In al die ruimte is geen naam, het is naamloos. In al die ruimte is geen vorm, het is vormloos. In al die ruimte is geen tijd, het is tijdloos. Omdat het tijdloos is, is er geen haast, geen stress, geen spanning, geen verkramping. In tegendeel, we merken dat als we alles laten zijn zoals het is, dat we gelijk ontspannen. We kunnen ook in ons lijf alles laten zijn zoals het is, zodat alles zich weer ontspant. Elke cel van ons lichaam ontspant zich, elk orgaan ontspant zich. Stel je eens voor wat dàt voor ons lijf en onze gezondheid doet. Het lichaam en ook de geest kunnen weer gezond, heel en compleet worden.

In het BewustZijn is alleen maar de realiteit, het is er altijd precies zoals het is, de ultieme realiteit, en daarmee de ultieme waarheid. 

Om de waarheid te vinden hoeven we niets te doen, hoeven niet ons best te doen, ons niet in te spannen en ook niets te geloven. Het is juist het moeiteloze einde van zoeken en nodeloos lijden. 

Het is Vrijheid Hier en Nu.

Het buitengewone wordt gewoon, weten wie we altijd allang Zijn, altijd al geweest zijn en altijd zullen zijn: ÉÉN met ALLES, het is ieders ware aard, ‘ik en afgescheidenheid’ blijken een illusie, het is slechts een sluier, die alleen maar hoeft te worden opgeheven. 

Het is zo simpel, dat je verbaasd bent waarom je je dit niet eerder gerealiseerd hebt.

Door vraag en antwoord zal het hele proces van ontwaken zich voor je openen om datgene te openbaren wat in stilte altijd al aanwezig is.

Maria in Satsang:
 
een nieuwe satsang wordt weer gepland
  • Satsang, een kleinschalig samenzijn om te leren hoe je uit je mind, en in je bewustzijn kunt komen. Hoe je weer vanuit je ziel kunt gaan leven!!!

Waar:

Centrum van Licht en Bewustzijn, Kerkelandshoek 10, in Abbekerk

Hoe laat:

  • Inloop: 13.15 uur
  • Begint: 13.30 uur
  • Eindigt: 17.00 uur

Entree bij binnenkomst:

€ 30,- 

Er is thee en wat lekkers. Neem voor jezelf een flesje water mee en lekkere warme sokken/sloffen.

Gezondheid:

Natuurlijk houden we ons aan de voorgeschreven adviezen, om goed voor onszelf en elkaar te zorgen.

Daarbij geldt vooral: blijf thuis als jij of één van je huisgenoten één van de volgende symptomen heeft:
verkouden, niezen (ook door hooikoorts), hoesten (ook door andere oorzaken), keelpijn, benauwdheid, koorts.
Je kunt dan gewoon kosteloos afzeggen en als je wilt in een volgende groep mee instromen.

 

Aanmelden:

Om een plekje te reserveren, stuur je even een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wees welkom, herinner, realiseer, bevrijd jezelf, ervaar....

Namasté!

Maria

 

Quote

“Ik ben, overal en nergens.”

Maria Henkes

 


boeddhisme